19 augustus: World Photo Day - Cobra Art in the picture

Op 19 augustus is het 'World Photo Day'. Dé gelegenheid bij uitstek om de Cobra-Art collectie in the picture te plaatsen. 'World Photo day' is een dag waarbij de passie voor fotografie centraal staat. Cobra Art werkt samen met gerenommeerde, maar vooral gepassioneerde, fotografen van over de hele wereld.

Moderne hedendaagse kunst

Cobra Art Company is een producent en distributeur van fotografische kunst op plexiglas en moderne schilderijen. Al sinds 1983 ontwikkelt Cobra Art een grote collectie van moderne hedendaagse kunst in samenwerking met bekende internationale fotografen en kunstenaars. Ten minste tweemaal per jaar worden er nieuwe werken aan de collectie toegevoegd en worden ze aan het grote publiek gepresenteerd op internationale beurzen. Verschillende stijlen, zoals modern, urban, artistiek naakt en abstract worden op een unieke en verfrissende manier gepresenteerd.

Toegankelijke kunst voor bedrijven en particulieren

Kunst toegankelijk maken voor iedereen is de idee die schuilt achter de Cobra Art-collectie, die aan particulieren en bedrijven een internationale collectie voorstelt van kunstfoto’s op plexiglas. Abstract, modern, figuratief en actueel. Gevoel voor kleur, stijl en trends primeren. Cobra Art beschikt over een grote en diverse internationale collectie schilderijen en fotokunst waarvoor het samenwerkt met heel wat internationaal gerenommeerde fotografen, zoals Jordi Gomez, Oscar Munar, Elmar Dam en Louis Delaville.

Uitgebreide internationale collectie

Dankzij samenwerking met verschillende kunstenaars en fotografen, is de collectie enorm divers qua stijl. Het aanbod afbeeldingen op plexiglas van Cobra Art is zeer omvangrijk en opgedeeld in een aantal categorieën zoals surrealistic, nature & wildlife, fashion & faces en nog veel meer. Tevens kan je ook kiezen voor een afbeelding uit de celebrities categorie met foto’s van onder andere Marilyn Monroe, Martin Luther King en Jackie Kennedy.

De kunstfoto’s worden in hoogglans op aluminium of plexiglas gedrukt en nadien afgewerkt met een dikke laag acryl, waardoor ze hun fenomenaal effect bekomen. De kunstfoto’s hebben een beperkte oplage, zo worden er maximum 50 prints per beeld gemaakt. Dit maakt de collectie nog net iets extravaganter!

Waarom kiezen voor afbeeldingen op plexiglas?

Afbeeldingen op plexiglas staan bekend om hun diepe, scherpe kleuren. Dit kwaliteitsproduct wordt in tegenstelling dan wat de naam doet vermoeden, niet gedrukt op glas maar op acrylaat. Dat is een bewuste keuze aangezien plexiglas 2,5 keer lichter is dan glas, maar wel 17 keer sterker. Tevens is plexiglas helderder dan kristalglas wat de afbeeldingen volledig tot hun recht laat komen. De kunstfotografie komt op plexiglas helemaal tot leven en is door het lichte gewicht gemakkelijk op te hangen aan wanden.

Tijdloos & divers

Met een Cobra Art kunstfoto breng je kleur en stijl in je interieur, zowel thuis als op het werk, en versterk je het gevoel van kunstbeleving. Elke afbeelding is tijdloos en door de grote diversiteit is er altijd een afbeelding beschikbaar die aan jouw wenen en stijl voldoet.

Ontdek de Cobra Art-collectie

Zelf graag een indrukwekkend kunstwerk aan de muur? Kom bij Divani de Cobra Art-collectie ontdekken.