21 jaar Divani: van pionier tot vaste waarde

Divani staat voor designmeubelen met een Italiaanse look & feel, die geproduceerd worden door artisanale fabrikanten in Italië. Meubilair dat duurzaam en tegelijkertijd ook stijlvol is.

Divani: een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding

Zaakvoerder David Van Loo begon in 1995 met Divani op Antwerpse zuid. Hij stelde vast dat je op het vlak van zitcomfort enerzijds ofwel de grote merken had en anderzijds de franchiseketens. Hij wou een kwalitatief tussensegment op het vlak van zitcomfort kunnen aanbieden, dat qua kwaliteit niet moet onderdoen voor de grote merken.

Divani fungeerde in Antwerpen als pionier op het vlak van design. Van meet af aan waren de speerpunten van Divani het combineren van meubel- en decoratiestukken van uitmuntende kwaliteit aan een eerlijke prijs.

Samenwerking met artisanale familiebedrijven

David Van Loo wou bewust samenwerken met familiebedrijven die nog op artisanale wijze tewerk gaan bij het vervaardigen van hun producten. Tot op de dag van vandaag bezoekt de zaakvoerder jaarlijks de productieafdelingen van de ateliers om van dichtbij bij het productieproces en de kwaliteitscontrole betrokken te blijven.

Daarnaast kiest Divani ook voor de rechtstreekse invoer van meubelstukken, zodat er niet nodeloos tussenpartijen aan te pas komen. Op die manier behoudt Divani de volledige controle over de distributieketen én kan de prijs voor de eindconsument gedrukt worden. Twee vliegen in één klap dus. 

Fabrikanten met unieke specialisatie

Alle producenten waarmee Divani samenwerkt, hebben iets unieks, zo is Cierre bijvoorbeeld de enige fabrikant ter wereld die rechtstreeks huiden inkoopt bij de bron en die deze zelf laat looien en kleuren. Dit verklaart natuurlijk de uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding van hun producten. Het zitmeubilair van het merk Divani is dan weer gespecialiseerd in maatwerk tot op de centimeter. Milano Bedding is op zijn beurt specialist op het vlak van kwalitatieve zetelbedden die zowel op het vlak van design, comfort en techniek hoge ogen gooien. 

Camerich: design voor het tussensegment

In 2010 breidde Divani zijn collectie verder uit met ‘Camerich’. Zaakvoerder David Van Loo ziet Camerich als “Het Samsung van de meubelen”. Wou je vroeger bijvoorbeeld een televisie of een geluidsinstallatie? Dan had je de keuze tussen goedkope toestellen en meer exclusieve merken zoals Loewe en Bang & Olufsen. Een degelijk tussensegment was lange tijd niet beschikbaar, maar hier speelde Samsung nadien gretig op in. Ook modeketen H&M heeft collecties die ontworpen werden door topdesigners, maar brengt deze op de markt aan een aantrekkelijke prijs.

Samsung staat vandaag de dag bekend voor hun kwalitatieve, degelijke multimediaproducten aan een aanvaardbare prijs. Doordat de productie van Samsung in Azië plaatsvindt, kan het budgetvriendelijke producten aanbieden, zonder in te boeten aan stijl, functionaliteit en techniek. En dat is precies wat Camerich doet met zijn designmeubelen. Zo kan je voor hoogwaardige kwaliteit kiezen aan een aanvaardbare prijs.

Camerich combineert Italiaanse technieken met oosterse precisie en staat voor topdesign van topkwaliteit. De designmeubelen van Camerich worden met even kwalitatieve grondstoffen, technieken en vakkennis gefabriceerd als alle andere collecties die bij Divani verkrijgbaar zijn. Het enige verschil is de plaats van productie, namelijk Azië. Om zeker te zijn van comfort, kwaliteit en design hoef je dus niet per se te kiezen voor de duurste salons.

‘The Lounge’ en ‘The Living’: loungesfeer en beleving staan centraal

Vanaf 2013 is Divani gestart met het organiseren van events in het kader van ‘The Lounge by Divani’. Van april tot en met september is het dakterras boven Divani geopend, een plek waar je kan proeven van het ultieme lougegevoel met een adembenemend zicht op de Antwerpse skyline. Beleving staat centraal bij ‘The Lounge’.

Vanaf 2015 kreeg ‘The Lounge by Divani’ ook een wintervariant, namelijk; ‘The Living by Divani’. ‘The Living’ zorgt voor een ultieme en exclusieve zondagnamiddagbeleving. Elke laatste zondag van de maand is ‘The Living’ geopend en ook daar worden net zoals in ‘The Lounge’ regelmatig modeshows, events en themafeesten georganiseerd. Omdat er vanuit alle hoeken heel wat interesse was in deze unieke en adembenemende locatie, is deze sinds kort ook te huur voor allerlei privédoeleinden.

Interieuradvies en uitgebreide voor- en naservice

Van in de beginjaren profileerde Divani zich als specialist op het vlak van zitcomfort. Klanten kunnen rekenen op uitgebreid advies en kunnen kiezen voor gepersonaliseerd zitcomfort, doordat ze zelf hun zetelvullingen kunnen uitkiezen. Bovendien staat Divani mensen gratis bij met interieuradvies aan huis, zodat ze een weloverwogen keuze kunnen maken bij de aankoop van bijvoorbeeld een nieuw zitmeubel. Een interieurdesigner staat je desgewenst bij bij het (her)inrichten van je woning.

Daarnaast beschikt Divani als meubelzaak over een eigen reinigingsservice, omdat ze met hun vakkennis en service verder willen reiken en klanten ook na hun aankoop verder willen begeleiden om het beste uit hun meubel te halen. Bovendien biedt Divani 10 jaar aankoopgarantie op al zijn salons en kan een zetelvulling één keer in de 10 jaar vervangen worden. Interieuradvies en service gaan hand in hand bij Divani.

Jubileumcollectie met jubileumkorting

Divani heeft geldt dus niet voor niets als pionier op het vlak van design in Antwerpen. Als designspecialist kunnen we spreken van een succesvol verleden, maar kijken we logischerwijs reikhalzend uit naar de toekomst en naar het eerstvolgende jubileum. Naar aanleiding van het 21-jarige bestaan van Divani, presenteren wij tot eind november 2017 onze jubileumcollectie aan een jubileumkorting van -21%. Deze bestaat uit de bestsellers van elke collectie (en worden afgebeeld in dit artikel).