Cierre: Italiaans familiebedrijf met ambitie

Het Italiaanse designmerk Cierre staat bekend om zijn prachtige, kwaliteitsvolle lederen stoelen en zetels. Cierre straalt pure Italiaanse klasse uit en zorgt voor een ongeziene uitstraling in je interieur. De ontwerpen van het Italiaans designmerk blinken uit in eenvoud en vakmanschap.

Het werk van Cierre is het resultaat van iemands project én visie op de toekomst.

In het begin werd Cierre geleid door twee personen die midden jaren zeventig hun droom voor een familiaal project waarmaakten. Cierre startte als familiebedrijf, maar heeft ook na meerdere decennia haar familiale waarden niet verloren. Cierre is vandaag de dag een dynamische vaste waarde binnen het Europese meubellandschap en binnen de Europese traditie in het algemeen.

‘Family business’ speelt een belangrijke rol in de economische groei van Italië en vertegenwoordigt het ‘Made in Italy’-design.

Cierre: gedreven door vakmanschap en eenvoud

De Cierre-collectie wordt vakkundig vervaardigd in Forli, Italië. De kwaliteitsvolle lederen zitmeubelen van Cierre worden van begin tot einde in de werkplaats geproduceerd door meer dan 130 gepassioneerde vaklui, elk met zijn specifieke vaardigheden en ervaring.

Cierre-meubilair wordt volledig met de hand gemaakt. De vaklieden zijn dan ook de ‘ruggengraat’ van de productie. Ze zijn opgeleid en ontwikkeld binnen de werkplaats van Cierre en zijn het heden en de toekomst van het unieke ‘made in Italy’-label. De juiste knowhow en ervaring staan garant voor een vlot en transparant werkproces. Bij Cierre zijn ze ervan overtuigd dat vertrouwen, respect en harmonie binnen de onderneming essentieel zijn om uitmuntende kwaliteit te garanderen.

Totaalproductie van a tot z

De vaklui staan in voor de totaalproductie van begin tot einde. Ze zijn gespecialiseerd op het vlak van leder en kopen internationaal rechtstreeks ruwe huiden aan die aan de door hen vooropgestelde kwaliteitseisen voldoen. Ze werken alleen met betrouwbare leerlooierijen, die onvervangbare partners voor hen zijn en die in staat zijn grondstoffen te leveren die aan de hoogste kwaliteitsnormen voldoen.

De mogelijkheid om te werken met leder van de beste kwaliteit is de eerste stap in het ontwikkelen van duurzaam en kwaliteitsvol zitmeubilair.

Cierre behoudt te allen tijde de volledige controle over de selectie- en productieprocessen, maar ook over alle bewerkingen en de eindkwaliteit van hun leder. Hun oog voor kwaliteit, vakmanschap en details uiten zich in hun afgewerkte producten.

Kwaliteit kan je voelen

De enige manier om kwaliteit te meten, is door aanraking. De bekwame handen van de vaklui raken alle materialen aan die gebruikt worden voor de vervaardiging van het Cierre-meubilair. De vaklui bij Cierre volgen elke stap op de voet, geven ook hun ogen de kost en baseren zich op jarenlange ervaring.

Voor de ambachtslieden van Cierre is leder zoals een palet voor een schilder. Het wordt door de vaklui gebruikt om hun gedachten vorm te geven.

Uitstekende prijs-kwaliteitverhouding

Uiteraard heb je hier als klant baat bij, aangezien er zo goed als geen tussenpartij aan te pas komt. Hun leersoorten gooien hoge ogen op het vlak van touch & feel, duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid. Bij Cierre kan men gerust spreken van leder van de hoogste kwaliteit dat een lang leven beschoren is. Van a tot z; alles wordt door Cierre in huis gemaakt. Ook het schuim van de zitmeubelen wordt in eigen werkplaats versneden en zelfs de kussens worden er gemaakt.

Innovatie en traditie gaan hand in hand

De meubelen van Cierre zijn een combinatie van innovatie en traditioneel Italiaans meubelmakersambacht. Cierre slaagt er keer op keer in een tijdloze vormgeving moeiteloos samen te laten gaan met een artisanaal oog voor detail, vaak in de vorm van handgestikte details. Jaar na jaar werden er door Cierre nieuwe trends ontwikkeld. De nieuwe collecties resulteren in creatieve projecten waarbij elegantie gecombineerd wordt met uitstekende kwaliteit, en kunst met techniek. Op basis van dit gedachtengoed ontwerpt en ontwikkelt Cierre haar producten als pictogrammen van een hedendaags leven, expressie van tijd en sublimatie van ruimte.

Bij Cierre is passie een essentiële emotie voor hun werk en beschouwen ze elke nieuwe uitdaging als een kans om de toekomst opnieuw uit te vinden.

Cierre is het resultaat van een verleden vol vakmanschap. De geschiedenis van Cierre is gevormd door mensen die behoren tot de trotse Italiaanse ambachtelijke traditie. Traditie met een toekomstgerichte visie, want nieuwe dingen ontstaan niet als je alleen naar het verleden kijkt. De zin in het ontwerpen, het bedenken en om dingen te creëren die voorheen nog niet bestonden, is nooit aangetast.

Toekomstgericht met oog voor vernieuwing en milieu

Elk eindproduct wordt bepaald door een reeks van elementen en stappen die steeds met oog voor detail worden doorlopen en gecontroleerd door de bekwame ambachtsleden van Cierre. Al meer dan 40 jaar lang is Cierre bezig met het behalen van de doelstellingen van het bedrijf. Cierre vervaardigd gestoffeerd meubilair en tegelijkertijd wil het bedrijf continu haar grenzen verleggen qua stijl.

Cierre wil nieuwe rollen toewijzen aan oude materialen en zijn ze toekomstgericht, versterkt door het bewustzijn van hun ervaring.

Cierre is een familiebedrijf dat bovendien enorm veel belang hecht aan duurzame productie met oog op het behoud van milieu. Zo heeft het zonnepanelen laten installeren, om hun energieverbruik tot een minimum te reduceren. Ze bezuinigen waar nodig, omdat ze de planeet effectief een warm hart toedragen.

Divani en Cierre: een hechte samenwerking

De samenwerking tussen Cierre en Divani is tot stand gekomen omdat het meubelbedrijf volledig past in de filosofie van Divani. Divani verkiest samen te werken met Cierre omwille van: 

  • Rechtstreekse inkoop is mogelijk op productieniveau, zonder tussenpersonen of merknamen. Op die manier kunnen we een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding aanbieden.
  • Ze zijn uniek in hun soort door specialisatie in leder.
  • Ze genieten een goede reputatie op het vlak van kwaliteit en garantie (dit wordt onder andere bevestigd door het feit dat ze ook voor gerenommeerde merken werken).
  • Het is een familiaal bedrijf dat waarden en normen hoog in het vaandel draagt.

Voordat Divani met fabrikanten een samenwerking aangaat, bezoekt eigenaar David Van Loo elk jaar de productie van Cierre om 100% zeker te zijn van de kwaliteit op productieniveau en de administratieve opvolging.

Meer Cierre bekijken