Interieurtrends op meubelbeurs Shangai

Interieur en designmeubelen zijn onze passie, en daarom zijn we in de wolken als de grote meubelbeurs van Shangai plaatsvindt. Ook in deze editie waren onze mensen aanwezig om de laatste interieurtrends en nieuwigheden te spotten. Wat mag u verwachten voor de nabije toekomst?

Steeds hogere kwaliteitseisen

Door de groei van de Chinese middenklasse hebben de lokale fabrikanten begrepen dat er enorme mogelijkheden bij die doelgroepen ligt. In het verleden lag de focus voornamelijk op goedkope kopieën van meubelen voor het Westen maken. Dat is nu veranderd. Elke meubelfabrikant focust zich op het ontwikkelen van kwalitatieve designmeubelen voor de eigen markt.

Kleinere meubelen voor appartementen

We gaan met z'n allen kleiner wonen, apartementen winnen aan populariteit ... Dat zijn een vaststaande feiten. Ook op dat gebied past de meubelbranche zich duidelijk aan. Salons worden kleiner, zetelbedden zijn in trek en ontwikkelaars bedenken ingenieuze manieren met het oog op één doel: zo compact mogelijk wonen zonder in te boeten aan kwaliteit, comfort of luxe.

Iedereen gaat kleiner wonen. Door de stijgende prijs van huizen, winnen apartementen enorm aan populariteit.

Totaalconcepten boven individuele meubelen

Een tweede zaak die duidelijk naar voren komt, is dat de fabrikanten vol inzetten op totaalconcepten voor interieurs. Individuele tafels, stoelen of zetels komen aan bod, maar het is de minderheid. Alles wordt gemaakt met het oog op een volledige set. Prachtige zetels met bijpassende tafels, dressoirs ... Tot zelf decratie en accessoires.

Divani volgt de trends, met Camerich

Op die nieuwigheden blijven wij natuurlijk niet achter. Vanaf midden 2018 zullen het concept sitting - dining - sleeping gevoelig uitbreiden. Om te evolueren tot een one stop shop zult u vanaf dan ook kennis maken met onze collecties wandkasten en dressings. Maar daar stopt het niet.

Op termijn willen we met Camerich nog een stap verder gaan, tot het aanbieden van keukens en badkamers. We houden u alvast op de hoogte van deze ontwikkeling. Stay tuned!